CHP'li Yasemin Öney: Erdoğan'ın söylemleri gerçekle bağdaşmıyor

14:43

HABER MERKEZİ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dövizdeki artışa ilişkin söylediklerinin gerçekle bağdaşmadığını söyleyerek, dolardaki yükselişin kasten istendiğini dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yazılı açıklamada bulunarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını Türk lirasına dönüştürsün” çağrısına tepki göstererek, “Erdoğan sanki kasıtlı olarak doların yükselmesini istiyor. Çünkü önerdiği yöntemler doları düşürmez tersine yükseltir” dedi.

'Erdoğan bu gerçekten habersiz olamaz'

Türkiye’nin altın ihracatçısı olduğunu belirten Yasemin, “Altına talebin artması ithalatını dolayısıyla döviz talebini arttıracağından doları düşürmez tersine yükseltir. Erdoğan bu gerçekten habersiz olamaz. Daha sonra ‘Dolar konusunda da ekonomi danışmanları tarafından aldatıldık, Rabbim affetsin’ mi diyecek?” ifadelerinde bulundu.

AKP'li yöneticilere çağrı: Önce siz...

Yasemin, Tayyip Erdoğan’a ve hükümete de çağrı yaparak, “Sadece Erdoğan değil bütün AKP yöneticilerine çağrımızdır. Vatandaşa çağrı yapana kadar önce siz hesaplarınızdaki bütün döviz hesaplarınızı Türk lirasına çevirin ve makbuzunuzu kişisel sayfalarınızda açıklayın da görelim” diye belirtti.