5 ARALIK 2016 GÜNDEMİ

11:21


*DBP, 2014 yerel seçimlerinde 10 il ve 96 ilçede belediyeleri kazandı. 11 Eylül’den bu yana toplam 35 DBP'li belediyeye kayyum atandı. 29 Kasım itibariyle ise DBP'li 29 belediyeden 45 belediye eşbaşkanı tutuklandı. Bunlardan 22’si kadın eşbaşkan, 4 kadın vekil ve 2 partinin eş genel başkanları tutuklanırken 38 belediye eşbaşkanı görevden alındı.

*Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu, çalışmalarının startını verirken, komisyon başkanı avukat Rabia Özgökçe kadınların ilk başvuru noktası olmayı hedeflediklerini söyledi.

*Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri son zamanlarda ülkede yaşanan olaylara ve basına yönelik baskılara karşı ‘Eleştirel Medya Topluluğunu’ kurdu. Öğrenciler bu toplulukla her kesimin sesi olmayı ve üniversitelilere söz hakkı vermeyi planlıyor.

*Mor Dayanışma üyesi kadınlar, mağdur edilen aileler için ‘İhtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz’ sloganıyla başlattıkları kampanyaya destek çağrısında bulunarak, “Dayanışma zamanı, haydi kadınlar el ele güçlü bir şekilde kampanyamızı büyütüp çocuklarımızı ısıtalım” dedi.