Boşaltılmak istenen yurda özel harekatçılar mı yerleştirilecek?

11:19

AMED - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sıkıntısına yönelik 390 kişilik kapasiteye sahip kız öğrenci yurdunu hizmete koydu. Belediyeye atanan kayyımın ardından ise öğrencilerin yurttan çıkarılacağını ve yerlerine özel harekât polislerinin yerleşeceğini söyleyen ismini vermek istemeyen yurt öğrencisi, “Biz yurttan çıktığımız gibi özel harekâtçıları yerleştirecekler. Şu an ise sınav dönemindeyiz, yurttan çıkarsak çok büyük zorluk çekeriz” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin yurt sıkıntısını çözmek için 2 yıl önce temelini attığı kız öğrenci yurdunu bu yılki eğitim öğretim yılına yetiştirdi. 390 kişilik kapasiteye sahip olan yurt, öğrenciler için kolaylık olsun diye merkezde yapıldı. Yurtta en önemli bölümlerden biri ise engelli olan öğrencilere özel odaların yapılması ve öncelik olarak da maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yer verilmesiydi. Yurtta 136 oda, yemekhane, kütüphane, bilgisayar odası, kantin, etüt odası, ütü odaları, çamaşırhane, ziyaretçi odası, mutfak, revir, müşahede odası, terzi, sığınak ve teras mevcuttu. Fakat Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyımın ardından öğrenciler yurttan çıkarılmak isteniyor. İsmini vermek istemeyen bir öğrenci, yurttan çıkarılacaklarını ve yurda özel harekât polislerinin yerleştirileceğini söyledi.

‘Yurdumuzdan memnunuz’

Öğrenci, “Atanan kayyımın Genel Sekreteri ilk hafta yurtta öğrencilerle toplantı aldı. Toplantının gerekçesini ise bize şöyle açıkladılar, ‘duyduk ki yurtta sıcak su problemi varmış, başka ne problemler var diye öğrenmeye geldik.’ Fakat sıcak suyumuz vardı toplantı almak için sıcak su bahane edilmişti. Ardından bize, ‘bu bir dayatma değil kesinlikle, eğer memnun değilseniz sizi KYK yurduna alabiliriz. Orada boş yer var’ denildi. Bizde, ‘hayır iyiyiz merkezdeyiz zaten zorluk çekmiyoruz. Yurdumuzdan memnunuz’ dedik” sözlerini kaydetti.

‘Hasta refakatçileri kalacak’

Aradan geçen kısa zamanın ardından geçtiğimiz günlerde öğrencilere 2-3 gün içinde yurdun boşaltılması gerektiği talimatı verilmiş. Öğrencileri merkezden ve üniversiteden çok uzak olan ve Urfa yolu üzerinde bulunan KYK yurduna yerleştirecekleri söylenilmiş. Öğrenciler kendilerine, “Burayı boşaltacağız. Ne olacak diye sorunca bize, ‘hastanedeki refakatçilerin kalacak yeri yok yakınları gelip kalacak’ dediler. Fakat bildiğimiz kadarıyla Diyar Galeria’nın hemen arkasında bulunan bir otelde özel harekâtçılar kalıyor. Biz yurttan çıktığımız gibi özel harekâtçıları yurda yerleştirecekler” dedi.

'Yurttan çıkmamız bizi çok etkileyecek'

Yeni yurdun kendilerine büyük sıkıntılar yaratacağını ifade eden öğrenci, “Yerleştirileceğimiz KYK yurdunun yolları akşamları çok tenha oluyor. O yolda daha önce de kadın öğrencilerinin başına birçok olay gelmişti. Taciz olayından tutun da kaçırılma olayına kadar olaylar yaşanmış. En önemlisi de şu an sınav haftasındayız, yurttan çıkmamız bizi çok etkileyecek” ifadelerini kullandı.