Özgür Gündem ile yeni yaşamını kuran Semiha

09:14

JINHA

İZMİR - Evlendirildiği erkek tarafından maruz kaldığı şiddete karşı boşanarak yeni bir yaşama başlayan Semiha, kapatılan Özgür Gündem gazetesi dağıtımcılığı yaparken, kadın mücadelesini de öğreniyor.

Gurbetelli Ersöz, Deniz Fırat, Şilan Aras'tan miras alan özgür basın geleneği içinde yer alan kadınlar, sadece mesleklerini icra etmiyor ayn zamanda yaşamda kadın duruşu sergiliyor. İzmir'de gazete dağıtımcılığı yapan Semiha Adıgüzel, kendisine dayatılan yaşama karşı çalışmayı seçerek dağımtıcı olmaya veriyor. Semiha'nın ailesi o 5 yaşındayken Ağrı'dan İzmir'e göç ediyor. 15 yaşında evlendirilen Semiha, 17 yaşında çocuk doğuruyor. Semiha, 7 yıl boyunca evlendirildiği erkek tarafından baskı ve şiddet görüyor ve artık kendi yaşamını kurmak için cesur bir adım atıyor. 2014 yılında özgür basın çalışmalarına başlayan Semiha dağıtımcı olarak emek veriyor.

'Kadınlar ses çıkarmalı'

"17 yaşında çocuğum oldu benim gibi nice kadın var. Kadınlar yaşadıklarına artık ses çıkarmalı bu duruma karşı gelmelidir" diyen Semiha, kadınların mücadelesinin önemine dikkat çekti. Evlendirildiği erkekten ayrıldıktan sonra ailesinin de kendisini istemediğini tek başına ayakta kalmaya karar verdiğini anlatan Semiha, evliliği bitirmesini yaşamının başlangıcı olarak görüyor.

'Kobanê direnişin etkilendim direndim kazandım'

Kobanê direnişi sırasında çalışmaya başlayan Semiha, özgüveninin arttığını belirterek, " Erkeklerin üzerimde baskı kurmasına karşı direndim ve bu mücadeleyi kazandım. Devlet de aile de erkek. Bu yüzden susmamak lazım mücadele etmek lazım. Beni kendime getiren Rojava'daki, Cizre'deki, Şengal'deki kadınlardı. Bütün kadınların nefesleri birdir" dedi.
Kapatılan Özgür Gündem gazetesini dağıtırken haberleri okuduğunu ve kadın olarak birçok şey öğrendiğini anlatan Semiha, "Şuan ki düşüncelerimi kapatılan Özgür Gündem'e borçluyum. Ben ona geldiğim zaman, sessiz sakindim. Özgür Gündem beni yeniden inşa etti. Şimdi Özgürlükçü Demokrasi'de çalışıyorum" dedi.