Tekvando ile hem spor yapıyor hem özsavunma

09:01


AMED - Tekvando sporunu yaparak hem kendine spor alanında kariyer yapan hem de kendini savunan genç sporcu Şilan Yumlu, tüm kadınları "Öz savunma haktır" diyerek spor yapmaya davet etti.

Diyarbakır'da kadınlar sporla kendilerine yeni bir yaşam inşa ediyor. Spora olan ilgileri küçük yaşlarda başlayan ve bu alanda çok çalışarak kariyer yapan kadın sporcular geleceğin sporcularına da örnek oluyor. Kadınların her alanda neler yapabileceğini gösteren kadın sporculardan biri de tekvando oyuncusu Şilan Yumlu. Şilan çocukluğundan beri merak saldığı özsavunma sporunu yaparak bu alanda tüm kadınlara örnek oluyor.

Şilan spor yapmaya 2005 yılında jimnastik yaparak başlamış. Bundan bir yıl sonra karateye merak salan Şilan, son olarak babasının da yaptığı spor olan tekvando ile ilgilenmeye başladı.

'Ailem bana çok destek oldu'

Spora başlamasında ailesinin desteğinin önemini anlatan Şilan, "Aktif olarak kick boks ve tekvando yapıyorum. Öz savunma konusunda da babamdan eğitim aldım çoğu kez. Onlar bu sporu yapmamda bana destek oldular bunun için çok mutluyum" diyor.

'Kadının kendini koruması kadar güzel bir şey yoktur'

Türkiye şampiyonamda ilk 8'in içerisinde yer alan, Türkiye 3'üncülü, bölgeler arasında şampiyonlukları olan Şilan neden tekvandoyu seçtiğini de şöyle anlatıyor: "Tekvando bir savunma sporudur. Zaman geçtikçe bu sporun ne kadar faydalı olduğunu gördüğümde ise tüm kadınların yapması gerektiğini anladım. Bir kadının kendini koruması kadar güzel bir şey yoktur. Bu sporu çok sevdiğim ve kendimi diğer şeylere karşı koruduğum için yapıyorum. Tüm kadınlara öneriyorum. Öz savunma haktır."