Vanlı kadın futbolcular hedef büyüttü

09:02

Dilan Babat/JINHA

WAN - İkinci lig maçlarına hazırlanan Vanspor Kadın Futbol A Takımı, tamamı altyapıdan yetişen kadın futbolcularla önümüzdeki yıl birinci lige çıkmayı hedefliyor.

Van Büyükşehir Belediye bünyesinde 4 yıldır faaliyette olan Vanspor Kadın Futbol A Takımı yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçiren futbolcu kadınlar, bu yıl 2. Lig'de mücadele edecek. Yaşları 13 ile 20 arasında değişen futbolcular önümüzdeki yıl hedeflerini 1. Lig'e çıkmak olarak belirledi.

Takım oyuncularından Hayriye Tomris (13), toplumdaki 'futbol erkek sporudur' algısına itiraz ederek futbol oynamaya başladığını söyledi. Hayriye, "Takımımıza sonuna kadar güveniyorum. Bende kendime güveniyorum. 'Futbol erkek işidir' diyenleri ve futbol oynamak isteyen kadınları bekliyoruz" dedi.

Futbolculardan Nuray Uslukaya (17) ise, futbolcu olmak için birçok engeli aşmak zorunda kaldığını anlattı. Nuray, "Aileme kabul ettirmek için çok uğraştım. Futbol benim için aşktır, oynamak isteyen bütün kadınları bekliyoruz" diye konuştu.

"Sen futbol oynayamazsın" algısını kırdığını anlatan Kajin Değirmenci'de (16), "Kadınların bu işi yapamayacaklarını düşünüyorlar. Ama kadınlar her işin üstesinden geliyor. Futbol hem bedensel hem ruhsal olarak iyi geliyor. Futbolu seven kadınlara çağrım sahada olsunlar" şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Nergiz Acar (19), tüm takımın altyapıdan yetişdiğini belirtti. Nergiz şunları söyledi: "Geçen sene çok zorluk yaşadık, bu sene daha çok imkanlarımız oluştu. Genç takım ile devam ediyoruz. Hedefimiz birinci lige çıkmak. Bu sezon genç kadınlarla başladık. Bir nevi 'futbol erkek işidir' mantığını kırdık. Bunu yapan genç kadın futbolcular ve biz bu zihniyeti yıkmaya devam edeceğiz."

(dc/fk)