Amedsporlu kadınlar: Bizden korkun ama sahada

09:05

Medine Mamedoğlu/JINHA

AMED - Yeni sezon için hazırlıklara başlayan Amedspor Kadın Futbol Takımı gelecek olan rakiplerini sabırsızla bekliyor. Çok çalışarak bugünlere geldiklerini söyleyen kadın futbolcular, en büyük gücü ise hemcinslerinden aldıklarını söylüyor.

Bu sezon 2'inci Lig'de mücadele edecek olan Amedspor Kadın Futbol Takımı yeni sezon hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçiren takım bu sene de ligde daha iyi şeyler çıkarmayı hedefliyor. Amaçlarını 1'inci Lig'e çıkmak olarak belirleyen takım oyuncuları, yeni sezonda rakiplerini bekliyor.

'Kadının futboldaki başarısını gösterdik'

Antrenmanlarına konuk olduğumuz Amedspor'un oyuncuları ile yeni sezon beklentilerini ve 'erkek sporu' algısına karşı kadın futbolcuların başarılarını konuştuk. Takım oyuncularından Hevidar Ödüngit, başarılı bir sezon geçirdiklerini ve bu başarıyı bu yılda sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hevidar, "Kadın futbolunun ne kadar ilerlediğini ne kadar güçlendiğini biz Amed takımı olarak herkese gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Takım olarak kadınların her alanda ne kadar güçlü olduklarını biliyoruz bölgede hem kadınların hem de diğer kesimin bize inançları çok fazla. Bizde geçen sene olduğu gibi bu sene de bundan güç alacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu yüzden bu sezon hedefimiz en büyüğü yani 1'inci lig" diye konuştu.

'Bize çok güveniyorlar'

Takım olarak bölgede kadın futbolunu ileri götürdüklerini ve buna da devam edeceklerini söyleyen takım kaptanı Güzide Alçu ise en büyük destekçilerinin kadınlar olduğunu dile getirdi. Güzide, "Eskiden futbol oynamamızı kabul etmezlerdi şu an o kadar çok destekçimiz var ki biz de onların bu inancı için saha da mücadele veriyoruz. İnanıyorum ki bu sene biz 1'inci lige çıktığımızda kadınlara olan güven daha da büyüyecek. Kürdistan'da kadınlara olan inanç çok fazla. Batıda ise tam tersi bir durum var. Bu bizim için bir avantaj. Gittikçe güçlenip ilerliyoruz bu böyle de devam edecek" diye konuştu.

'Bizden korkun ama sahada...'

Amedsporlu futbolcular olarak ırkçılık ve ayrımcılıkla sürekli yüz yüze kaldıklarını aktaran Güzide, "Gerek A takımı gerek de kadın takımı olarak sürekli deplasmanlar da ayrımcılığa maruz kalıyoruz. Bunları karşı bizler yine saha da olacağız yine hedeflerimize ulaşacağız. Rakiplerimiz buraya geldiğinde kesinlikle korkmasınlar bizim onlara verebileceğimiz en büyük çiçeğimizdir. Ama yine de onlara karşı mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Bizden korksunlar o kadar sıkı çalışıyor ve hızlı ilerliyoruz ki bizim gelişimiz sizin gidişiniz olacak diyoruz" dedi.

(fk)