Sağlık Bakanından doğum kontrolüne ‘çağ dışı’ yanıtı!

15:18

ANKARA - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Anne olmayan kadının eksik ve yarım kadındır” sözünün ardından HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanlı Recep Akdağ’a doğum kontrolü hakkında soru önergesi vermişti. Recep Akdağ soru önergesine "Bakanlığımızın 'doğum kontrolü' şeklinde çağ dışı kalmış bir uygulaması yoktur” diye yanıt verdi. Recep, daha önce de kadının doğurmama hakkına saldırmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Anne olmayan kadının eksik ve yarım kadındır” sözünün ardından HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanlı Recep Akdağ’a doğum kontrolü hakkında soru önergesi vermişti. Meral önergesinde öncelikli olarak “Cumhurbaşkanının sözlerine katılıyor musunuz?” diye sordu.

Cumhurbaşkanına katılıyormuş!

Kadın düşmanı ve cinsiyetçi AKP hükümetinin bakanı olan Recep bu soruya, tam da bakanlığını yaptığı iktidar yapısının zihniyetine uygun bir cevap verdi. Recep Recep de Tayyip'e katılarak, “Cumhurbaşkanımızın kadının toplumsal değerini vurgulamak üzere altın-demir anolojisini kullandığının çok açık olduğunu, kadının yaradılışındaki özelliğiyle anne olabildiğini vurgulamasını ben de değerli buluyorum” dedi.

Doğum kontrolüne çağ dışı dedi

Ardından doğum kontrolü hakkında sorulan soruya ise Recep, kadının doğurmama hakkına saldırarak "Bakanlığımızın 'doğum kontrolü' şeklinde çağ dışı kalmış bir uygulaması yoktur” diye yanıt verdi.

Daha önce de doğurmama hakkına saldırmıştı

Recep ağustos ayında yaptığı bir konuşmada da kadın bedeni ve doğurmama hakkına saldıran bir açıklamada bulunmuş, doğum kontrolünün tarihin çöplüğüne atılacağını ve Bakanlığın doğurma politikasına odaklanacağını söylemişti. Recep sezaryen hakkını da kısıtlayacak yeni bir eylem planlayacaklarını belirtmişti.