MEDYA KRİTİK Yazdır Kaydet

Aysun'un ölümü ve havuz medyasının utanç dili!

Medya Kritik
Ağustos 01 / 2015


 
JINHA 
 
HABER MERKEZİ - Havuz medyasının cinsiyetçi kadın düşmanı diline bir yenisi eklendi. Akşam gazetesi ağabeyinin tecavüzüne maruz kalan ve intihar ettiği öne sürülen Aysun Altay'ın ölümünü  'Utanca dayanamadı' başlığı ile servis etti. 
 
Havuz medyasının kadın düşmanlığını besleyen haberlerini bir yenisi eklendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Akşam gazetesi, ağabeyinin tecavüzüne uğradığı ve bu nedenle bunalıma girdiği öne sürülen 22 yaşındaki Aysun Altay'ın kendini kalbinden vurarak intiharına ilişkin haberinde erkek egemen dili kullandı. Aysun'un ölümüne ilişkin haberi birinci sayfadan gören gazetenin başlığı ise medya açısında utanç verici tabloyu ortaya koyuyor. 
 
Aysun'un ölümünü 'Utancına yenik düştü' başlığıyla duyuran Akşam'ın internet sitesinde ise 'Utanca dayanamadı' başlığı tercih edildi. Gazete böylece, cinsel saldırı eyleminin mağduru olan kadının utanç duyması gerektiğini savunan geleneksel anlayışı bir kez daha gözler önüne serdi.
 
(fk)