4. Amed Tiyatro Festivali her yerde!

09:11

İSTANBUL - 21 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında Diyarbakır’da gerçekleştirilmesi planlanan ancak yaşanan siyasal gelişmeler nedeniyle yapılamayan 4. Amed Tiyatro Festivali, Türkiye'nin farklı kentlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin Almanya ve İsviçre programı olacak

Diyarbakır'da 21 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 4. Amed Tiyatro Festivali, yaşanan süreç nedeniyle yapılamadı. Festival programı, “Biz hakikati oynarız, siz hakikatle oynarsınız!” sloganıyla Türkiye'nin farklı kentlerinde gerçekleştiriliyor. Kürt tiyatrocular tarafından yapılan çağrıda, “Türkiye'nin son durumu ve özelde Amed'te yaşanan tutuklamalar, atanan kayyumlar, işine son verilen emekçiler, polis ablukaları, kapatılan dernekler ve saymaktan utanacağımız daha milyon tane şey... 4. Amed Tiyatro Festivali'ni bu şartlarda gerçekleştirme koşulları maalesef Amed'te yoktur. Festivalimize davetli veya davetsiz dostlarımızı, tüm tiyatro guruplarını ve emekçilerini 21 Kasım- 5 Aralık tarihleri arasında kendi sahnelerinde 4. Amed Tiyatro Festivali için oynamaya çağırıyoruz” diye belirtildi.

Baskılara sanat cephesinden cevap olmaya devam eden ve engelleri ortadan kaldıran festival, “Biz hakikati oynarız, siz hakikatle oynarsınız!” sloganıyla yola çıkarken, sahnesini paylaşan gruplar tarafından “Her yer sahne Her yer Amed Tiyatro Festivali” şiarıyla dayanışma sergileniyor. Festivalin duyuruları twitter üzerinden “#AmedTiyatroFestivaliİçinOyna” hastagı ile paylaşılmakta. Festivalin, tarihleri net olmamakla birlikte Almanya ve İsviçre programları da olacak.