Şarkılarla sınırları ortadan kaldıran kadın dayanışması

09:23

İSTANBUL - İranlı feministler Türkiyeli kadınlar için seslendirdikleri marş ile kadın dayanışmasını tüm baskılara karşı ülke sınırları dışına taşırdılar. Marş, “Bu ses özgürlüğün sesi, Bu ses isyanın sesi, sesimizle yanınızdayız, yaşasın feminist dayanışma” dilekleriyle, Türkiyeli kadınlara adandı.

Türkiyeli kadınlarla şarkılarıyla dayanışma sergileyen İranlı kadın feministler, Türkiyeli feministlerle bir marş aracılığıyla dayanışma dileklerini paylaştı. İran’da gizlilik içinde faaliyet yürüten İranlı feministler, Türkiye’de son zamanlarda kadına yönelik şiddetin had safhaya ulaştığı aynı doğrultuda direnişin yükseldiği bu ülke kadınlarına kendi ülkelerinden ses oldu. “Bu ses özgürlüğün sesi, bu ses isyanın sesi, besimizle yanınızdayız, yaşasın feminist dayanışma” dilekleriyle paylaşılan marş, kadınların direnişinin yansıdığı fotoğraflarla Filmmor tarafından klipleştirildi.

Dünyada kadın mücadelesinin yükseldiği bugünlerde daha önce de Polonyalı, Yunanistanlı kadınlar Türkiyeli kadınlarla dayanışma göstermişti.


Farsça marşın Türkçe sözleri şöyle:


“Sen Ey kadın!

Ey yaşamın anlamı köleliğin zamanı sona erdi

Başka bir dünya mümkün

Bizim mücadelemiz dünyayı güzelleştirmek için gerekli

Bu ses özgürlüğün sesi

Bu nida özgürlüğün isyanı

Kadınların özgürlüğü mümkün

Biz bunu mümkün kılacağız

Ey kadın Ey yaşamın anlamı!”


Klip, https://twitter.com/Filmmor_/status/800811940176162816,

https://www.facebook.com/Filmmor/videos/vb.230219163714199/1209700689099370/?type=2&theater” linklerinden izlenebilir.