'Çocukların istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğiz'

09:20

JINHA

AMED - Cinsel istismarı meşrulaştıran düzenleye karşı tepkilerini ortaya koyacaklarını belirten TMMOB Diyarbakır İKK Kadın Komisyonu Kadın Sekreteri Armanc Eşin, "OHAL bahanesiyle tecavüzcülerin salıverilmesine kadınların ve çocukların meclis onayı ile istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

AKP'nin cinsel istismarı meşrulaştırarak suçluları aklayan tasarısına karşı her kesimden kadınlar tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Konuya ilişkin değerlendirme yapan TMMOB Diyarbakır İKK Kadın Komisyonu Kadın Sekreteri Armanc Eşin, kadınlar olarak OHAL bahanesiyle tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların Meclis onayı ile istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.
Düzenlemenin toplumsal travma yaratma niteliğinde olduğunun altını çizen Armanc, "Başta çocuklar olmak üzere kadınları etkileyen bu yasa düzenlemesi tecavüze meşru zemin hazırlayarak küçük yaşta evlenmeye zorlamaktadır. 'Küçüğün rızası alınacak', diyenler küçüğün kaderini hangi vicdana teslim edecek" diye konuştu.

'AKP kadın ve çocuklar üzerindeki psikolojik tahribatı nasıl telafi edecek'

"Bir kereden bir şey olmaz" zihniyetiyle tecavüzü onaylayan zihniyetin "yasalarla bir seferliğine de olsa" bu durumu meşrulaştırma çabasının kabul edilebilir olmadığına vurgu yapan Armanc, "Yasanın sözde mağdur erkek tarafından bakan AKP iktidarı, kadın ve çocuklar üzerinde hayat boyu ortaya çıkacak psikolojik tahribatı nasıl telafi edecek" diye sordu.
AKP'nin gerici zihniyetinin, mevcut eğitim sistemiyle yeterince eğitimden ve sosyal hayattan uzaklaştırmaya çalıştığı kadınların, kaç çocuk doğuracağından, kahkahasından giyimine kadar yaşamının her alanına müdahale etmeyi kendine hak gördüğünü sözlerine ekleyen Armanc, "Eril zihniyetinin son ürünü olarak meşru gördüğü çocuk yaşta evliliğin önünü açmaya yönelik düzenlediği yasa ile tecavüze maruz kalan çocukların tecavüzcüsüyle evlendirilmesine kadar kadının varlığını ve iradesini yok saymıştır" dedi.

'OHAL bahanesiyle tecavüzcülerin salıverilmesine izin vermeyeceğiz'

Kadın ve çocuk derneklerinin kapatılması ile aynı zamana denk geldiğine işaret eden "22 Kasım 2016 TBMM'nin gündeminde görüşülecek bu düzenleme evrensel hukuk normlarına uygun olarak geri çekilmelidir. OHAL bahanesiyle tecavüzcülerin salıverilmesine kadınların ve çocukların meclis onayı ile istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. TMOBB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu olarak bulunduğumuz her alanda ve her koşulda haksızlığa karşı direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.