KESK Amed Kadın Meclisi 25 Kasım programını açıkladı

14:52

JINHA

AMED - KESK Amed Kadın Meclisi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında gerçekleştireceği eylem ve etkinlik programını açıkladı.

KESK Amed Kadın Meclisi, 25 Kasım Uluslar Arası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. SES Diyarbakır Şube binasında yapılan toplantıya, KESK kadın MYK üyeleri katıldı.Kadınlar adına açıklama yapan Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Sevgi Akkaş, kamunun dinsel muhafazakarlıkla yeniden şekillendiği bu süreçte kadınların esnek, yarı zamanlı çalışma bahanesiyle kamudan ve kamusal alandan tamamen geri çektirilerek eve hapsedilmek istendiğini belirtti.

Eril baskı ve korku rejimi ile kadınların tarihsel kazanımlarına, emeğine, örgütlülüğüne, eşitlik ve özgürlük mücadelesine ket vurulamayacağının altını çizen Sevgi, "OHAL'de devlet şiddetine, barış isteyenleri cezalandırıp savaşta ısrar edenlere, kadın düşmanı politikalara, kadınların kazanılmış haklarını gasp edenlere, çocuk istismarını aklayan meşrulaştıran zihniyete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

"Haklarımızdan, örgütlülüğümüzden ve alanlardan çekilmeyeceğiz" sloganıyla gerçekleştirilecek 25 Kasım programı şöyle:

22 Kasım’da "Yasalara, şiddete, muhafazakarlığa ve dayatmalara karşı kadınlar özgürlüğe yol açıyor" temalı bisikletli şehir turu yapılacak. Başlangıç noktası ise Eğitim Sen 2 Nolu Şube. Kapıları mühürlenen kadın kurumları ve derneklerine dayanışma ziyareti gerçekleştirilecek. Cezaevlerindeki kadınlara dayanışma kartı gönderilecek.

24 Kasım günü sinema etkinliği düzenlenecek.

25 Kasım'da tüm kadın örgütleriyle ortaklaşa kitlesel açıklamalar yapılarak, sokağa çıkılacak.