Maden katliamında taşeron serbest, işletme müdürü tutuklandı

13:04

JINHA

SÊRT - Şirvan'da maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçinin daha cenazesine ulaşıldı, ölü sayısı 6'ya yükselirken, 10 işçi hala toprak altında. Göçükle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 5 kişiden firma sahibi dahil 5 kişi serbest bırakılırken işletme müdürü tutuklandı.


Siirt’in Şirvan ilçesindeki Ciner Holding'e ait bakır madeni ocağında, 17 Kasım saat 20.30 sıralarında meydana gelen göçük, toprak altında çıkarılan işçilerin sayısı 6'ya yükseldi. Sabah saatlerinde bir işçinin cenazesine ulaşılırken, halen 10 işçi göçük altında.

Maden katliamı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dün 5 kişi gözaltına alınmıştı. İl Jandarma komutanlığındaki işlemlerin ardından, mahkemeye sevk edilen İş Güvenliği Uzmanı M. K. ve S. K., Saha Başmühendisi S.K., Taşeron Firma sahibi N.A. serbest bırakıldı. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen İşletme Müdürü Mehmet Oğuz ise tutuklandı. Tutuklanan işletme müdürünün savcılık ifadesinde “Önlenemez ve öngörülemez nitelikte bir doğal afettir” diyerek kendini savunduğu öğrenildi.

Öte yandan dün iş cinayetinin yaşandığı madene gelen Enerji Bakanı Berat Albayrak'ı protesto eden işçi yakını gözaltına alındı.