Kadınlar erkeklerden 39 gün daha fazla çalışıyor

19:15

JINHA

HABER MERKEZİ - Dünya Ekonomik Forumu (WEF) raporuna göre kadınlar erkeklerden yılda 39 gün daha fazla çalışıyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre WEF’in ‘Küresel Cinsiyet Eşitsizliği’ başlıklı raporunda, kadınların bir gün içinde erkeklere kıyasla 50 dakika daha fazla çalıştığı belirtildi. Raporda Türkiye 14’üncü sırada yer alırken, ülkede kadınların erkeklere göre 20 ila 30 dakika daha fazla çalıştığı bilgisi yer aldı.

Kadınların erkeklerden yılda 50 gün daha fazla çalıştığı Hindistan, Portekiz ve Estonya ise rapordaki listede ilk sıralarda yer aldı. Ücretsiz çalışma sıklığının kadınlar üzerinde yük oluşturduğu vurgulanan raporda, kadın-erkek arasındaki çalışma eşitsizliğinin kapanmasının 170 yıl sürebileceği belirtildi.

Raporun Türkiye ile ilgili bölümünde de, Türkiye’nin tahmini gelir, profesyonel ve teknik işlerde cinsiyet eşitsizliği konusunda ilerleme kaydettiği belirtilirken, maaş konusunda kadın-erkek arasındaki farkın kadınların aleyhine arttığı ifade edildi.

Öte yandan Türkiye, ücretsiz işlerde çalışılan süre bakımından cinsiyet eşitsizliğinde ilk sırada yer aldı. Türkiye’yi bu kategoride Meksika, Hindistan, Portekiz ve İtalya izliyor.

Dünyada sadece İsveç, Danimarka, Yeni Zelanda, Norveç, Hollanda ve Japonya’da erkekler, kadınlardan daha fazla çalışıyor.

(fk)