'Kürdistan'da özgür ve toplumsal ekonomi inşa etmeliyiz'

16:04

JINHA

ÊLÎH - DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Batman'da düzenlenen Ekonomi Konferansı'nda "Bizler toprağımıza ve suyumuza sahip çıkmalıyız, Kürdistan'da hep birlikte özgür, toplumsal bir ekonomi inşa etmeliyiz" dedi.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği ile Balpınar Belediyesi öncülüğünde "Özgür yaşam için demokratik toplumsal ekonomi" şiarıyla Ekonomi Konferansı gerçekleştirildi. Batman Petrol İş Sendikası Şubesi'nde düzenlenen konferansa DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP, HDP, KJA, iş insanları ile STK temsilcileri katıldı. Konferansta "Özgür yaşam için demokratik toplumsal ekonomi" yazılı pankartı açıldı.

'Belediyelerimiz halkına hizmet ettiği için kayyım atandı'

Leyla Güven, Kürdistan'ın her yönden zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu, devletin bunu görmezden gelerek Kürdistan üzerinde kirli savaş politikaları uyguladığını söyledi. DTK'nin komünal ve özgür ekonomiyi oluşturmak için her zaman halkla hareket edeceğini belirten Leyla, "Bizler kendi topraklarımız üzerinde toprağımıza sahip çıktığımız için yıllarca 'terör' olarak görüldük ve kendi topraklarımız üzerinde katledildik. Belediyelerimiz aracılığıyla kendi öz gücümüzle ekonomimizi yaratmaya ve halkımıza hizmet etmeye başladığımızda devlet buna hazmetmedi ve kayyım atayarak belediyelerimizi elimizden aldı. Ancak her şeye rağmen bizler toprağımıza ve suyumuza sahip çıkmalıyız. Kürdistan'da hep birlikte özgür, toplumsal bir ekonomi inşa etmeliyiz" dedi.

Konferans katılımcıların soru ve cevaplarıyla devam ediyor.

(ho/gc)