Banu Büyükavcı'nın davasına çağrı

13:11

JINHA

HABER MERKEZİ - Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Almanya'da bir buçuk yıldır tutuklu bulunan sosyalist Banu Büyükavcı'nın 25 Kasım'da görülecek davasına katılım çağrısı yaptı.

Sosyalist Banu Büyükavcı ve 10 kişi bir buçuk yıl önce Almanya'da gözaltına alınarak tutuklanmıştı. SKB, Banu ve 10 sosyalistin München'de görülecek davasına katılım çağrısı yaptı. Çağrıda şunlar belirtildi: "Almanya ve İsviçre Sosyalist Kadınlar Birliği olarak 25 Kasım günü Münih’te Banu Büyükavcı ile dayanışma içinde, eylemde olacağız! 25 Kasım Kadına Yönelik Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde Almanya’nın Münih hapishanesinde 1,5 yılı aşkın tutsak bulunan Banu Büyükavcı yoldaşın mahkemesine katılacağız. Alman emperyalizminin, Türk istihbaratı ve devleti ile 15 Nisan 2015 tarihinde ortak düzenlediği operasyonda tutukladığı 10 ATİK’li devrimcinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz! Erkek egemen kapitalist sistemin politik, devrimci kadınlara uyguladığı devlet şiddetini protesto ediyor, Banu Büyükavcı’nın derhal özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz!
Bunun için tüm göçmen kadınlar başta olmak üzere Banu Büyükavcı’nın mahkemesine katılmaya, kadın dayanışmasını büyütmeye çağırıyoruz. Kadın özgürlük mücadelesinin başarısının birleşik kadın hareketinin örülmesinden geçeceğini biliyoruz.

Yaşasın Birleşik Kadın Mücadelesi!
Zindanlar Boşalsın Tutsaklara Özgürlük!
Banu Büyükavcı’ya Özgürlük!"