Çocuk evliliği meşrulaştıran Türk dizisi Uruguay'ı ayağa kaldırdı

13:02

JINHA

HABER MERKEZİ - Bir kız çocuğunun cinsel istismarına maruz kaldığı kişiyle evlendirilmesini anlatan 'Küçük Gelin' isimli Türk dizisi Uruguay'da yayınlanınca, kadınlar ayağa kalktı. Dizinin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Sputnik’te yer alan habere göre; 2013-2015 arasında Samanyolu TV’de yayınlanan, 13 yaşındaki kız çocuğu Zehra'nın cinsel istismarına maruz kaldığı kişiyle evlendirilmesini anlatan 'Küçük Gelin' isimli dizi Monte Carlo TV’de yayınlanmaya başladı. Ülkede büyük tepki çeken dizinin yayından kaldırılması için kadınlar imza kampanyası başlattı. Uruguaylılar sosyal medyada tepkilerini dile getirirken, BM Kadınlar Birimi, UNICEF ve devlet kuruluşları da dizinin yayından kaldırılması için talepte bulundu.

Dizinin yayından kaldırılmasını isteyen Cotidiano Mujer (Kadınlar Bugün) isimli kuruluşun Koordinatörü Lillian Celibetri, “Basın böyle yayınları yaparken dikkatli olmalı. Dizinin sonunda küçük kız tecavüzcüsüne aşık oluyor. Türkiye’de de önümüzdeki günlerde küçük kızlara tecavüz edenlerin evlenme durumunda ceza almayacağına yönelik bir yasa yürürlüğe girebilir, bu çok absürd” dedi.

Dizinin kaldırılması için, Avaaz.org sitesinde imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasına şu ana kadar 7 bin 470 kişi katıldı.