UNİCEF’den çocuk evliliklere dikkat çekmek için video

14:45

JINHA

HABER MERKEZİ - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), çocuk evliliklere dikkat çekmek için farkındalık videosu hazırladı. 1 dakika 32 saniyelik videoda, oyun oynadığı arkadaşlarından koparılarak evlendirilen bir çocuğun hikayesi çarpıcı bir anlatımla veriliyor.

Yapılan araştırmalara göre dünyada 700 milyondan fazla çocuk evlilik var. Bunlardan 250 milyonu ise henüz 15 yaşını bile doldurmamış kız çocukları. ‘Save The Children’ (Çocukları Koruyun’ isimli yardım kuruluşunun verilerine göre dünyada her 7 saniyede, 15 yaş altında bir kız çocuğunun evlendirildiği, bu çocukların, çocuk doğurmak zorunda kalmaktan kaynaklı hayatlarının tehlikeye girdiği belirtildi.

Söz konusu kuruluşun verilerine göre; çocuk evliliklerin en az olduğu ülkeler sıralamasında İsveç, Finlandiya, Norveç, Hollanda ve Belçika bulunurken, Nijer, Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali ve Somali ise en fazla çocuk evliliklerin görüldüğü ülkeler olarak belirlendi. Türkiye ise ‘en kötüye giden ülkeler’den olarak 55’inci sırada bulunuyor.

Save The Children’e göre bu gün 700 milyon olan çocuk evlilik 2030 yılında 950 milyona yükselecek.

Öte yandan UNICEF dünyanın utanç tablosu haline gelen çocuk evliliklere dikkat çekmek için ünlü evlilik bloglarından Bridal Musings ile birlikte farkındalık videosu hazırladı. 1 dakika 32 saniyelik videoda, oyun oynadığı arkadaşlarından ayrılmak zorunda bırakılan, bir çocuk anlatılıyor ve "Bu sene 15 milyon kız çocuk 18 yaş gününden önce evlenecek. Lütfen bu videoyu paylaş haksızlıkla mücadele et çocuk evliliğine son" mesajı veriliyor.
Ek alanı