Fransa'da kadınlar cinsiyet ayrımına karşı iş bıraktı

11:07

JINHA
 
HABER MERKEZİ – Cinsiyete bağlı ücret farklılığında dünya genelinde 132’inci sırada bulunan Fransa’da kadınlar iş bıraktı.
İzlanda genelinde kadınlar 24 Ekim saat 14.38’de ücret belirlemedeki cinsiyet ayrımına karşı iş bırakma eylemi yapmıştı. Dün ise Fransa’da binlerce kadın ülkedeki cinsiyetler arası maaş farkını protesto etmek için 16.34’te iş bıraktı. Feminist hareket Les Glorieuses’in kurucularından Rebecca Amsellem, “Fransız kadınların erkeğin kazandığı ücreti kazanması için yılda fazladan 38.2 gün çalışmak zorunda” dedi.
 
Fransa Aile, Çocuk ve Kadın Hakları Bakanı Laurence Rossingol da, eyleme the Huffington Post’a verdiği demeçle destek verdi. Laurence, “Bir bakan için insanları hükümete karşı protestoya çağırmak ne kadar zor olsa da yine de kendi inisiyatifimi severek kullanıyorum” diye belirtti. Eyleme aynı zamanda Paris Belediyesi çalışanları başta olmak üzere üst düzey politik ve kültür ofisleri de destek verdi. Paris Belediyesi’nin ilk kadın belediye başkanı olan Anne Hidalgo, saat 16.34’e denk gelen belediye meclis üyeleriyle yapacağı toplantıyı protestoya destek olmak amacıyla erteledi.